Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΠΑΡΟΣ. Οργιο διαπλοκής πίσω από αυθαίρετη τουριστική μονάδα.




Ένα όργιο διαπλοκής και αυθαιρεσιών φαίνεται ότι «κρύβεται» πίσω από το χτίσιμο μιας αυθαίρετης τουριστικής μονάδας μέσα στον υγροβιότοπο της Χρυσής Ακτής στην Πάρο.

Το ακίνητο, συνολικής έκτασης περίπου 15 στρ., ανήκει σε εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο του real estate και φέρεται να σχετίζεται με συγγενικά πρόσωπα πρώην υπουργού άλλα και με γνωστό δικηγορικό γραφείο.

Η οικοδομική άδεια για ανέγερση κτιρίου 277 τ.μ. με επιτρεπόμενο όριο δόμησης τα 316 τ.μ. και πισίνα που εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2010 από την Υπηρεσία Δόμησης της Νάξου ανακλήθηκε έπειτα από παρέμβαση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος τον Ιούλιο του 2011.


Ωστόσο τον Ιανουάριο του 2011 η Υπηρεσία Δόμησης ακύρωσε την προηγούμενη απόφαση ανάκλησης της οικοδομικής άδειας της, κατόπιν αιτήματος θεραπείας της ιδιοκτήτριας εταιρείας και έτσι οι εργασίες συνεχίστηκαν κανονικά ενώ μάλιστα το ακίνητο εντάχθηκε στις ρυθμίσεις του νόμου για την τακτοποίηση αυθαιρέτων.

Οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος καταγγέλλουν ότι η απόφαση της υπηρεσίας Δόμησης για ακύρωση της ανάκλησης βασίζεται σε ψευδή στοιχεία και σε νομικές ρυθμίσεις που είναι μετεγενέστερες της έκδοσης της οικοδομικής άδειας.

Να σημειωθεί ότι η περιοχή στην οποία βρίσκεται το ακίνητο, συμπεριλαμβάνεται στην λίστα των μικρών υγροβιότοπων που προστατεύονται αυστηρά από το Π.Δ. του υπουργείου Περιβάλλοντος το οποίο αν και ήταν έτοιμο από το 2011 (επί υπουργίας Τ. Μπιρμπίλη), παραδόξως υπογράφτηκε πριν από λίγες ημέρες από τον υπηρεσιακό υπουργό Γρ. Τσάλτα κι αφού ήδη συμπεριλήφθηκε σε αυτό το «παραθυράκι» που νομιμοποιεί ακίνητα για τα οποία ήδη εκδόθηκε οικοδομική άδεια!

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ποτέ στο παρελθόν η εν λόγω έκταση δεν είχε επενδυτική αξία αφού θεωρείται έλος. Αυτό άλλαξε ξαφνικά το καλοκαίρι του 2010 όταν ξαφνικά υψώθηκε πινακίδα που δήλωνε ότι η έκταση ήταν ιδιωτικός χώρος. Οι ντόπιοι πάντως αναφέρουν ότι η πινακίδα τοποθετήθηκε την επαύριο της αναχώρησης του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου από ξενοδοχείο που βρίσκεται, νόμιμα, δίπλα στην επίμαχη έκταση.
www.imerisia.gr