Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Ένατος πλειστηριασμός για τα ακίνητα του Κεράνη.


Στις 20 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ο ένατος αναγκαστικός πλειστηριασμός των περιουσιακών στοιχείων της πρώην καπνοβιομηχανίας Κεράνης όπου περιλαμβάνεται και το πρώην εργοστάσιο της εταιρείας στον Πειραιά.

Το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας είναι το πρώην εργοστάσιο επί της οδού Αθηνών 39, η τιμή του οποίου κατά τον προηγούμενο πλειστηριασμό κυμάνθηκε στα πέριξ των €8,17 εκατ., ενώ δεύτερο σε αξία έρχεται το πρώην εργοστάσιο στη θέση Γλύφα στην Εύβοια, με τιμή €2,89 εκατ.

Ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι ειδικά ως προς το εργοστάσιο στον Πειραιά το οποίο θεωρείται λόγω της θέσης του ένα από τα «φιλέτα» της περιοχής, η αρχική εκτίμηση πολύ πριν ακόμη ξεκινήσει η διαδικασία των πλειστηριασμών ξεπερνούσε τα €23 εκατ..

Σύμφωνα με τον νόμο, στον νέο πλειστηριασμό η τιμή πρώτης προσφοράς για τα ακίνητα είναι κατά 10%-20% χαμηλότερη από την προηγούμενη. Υπενθυμίζεται ότι το εργοστάσιο της καπνοβιομηχανίας, που βρίσκεται στον Πειραιά επί της οδού Αθηνών 39, αποτελείται από οικόπεδο έκτασης 4.729 τ.μ. και κτίσματα συνολικής επιφάνειας 29.434 τ.μ., ενώ το εργοστάσιο στη θέση Γλύφα του δήμου Ανθηδώνος του νομού Ευβοίας, αποτελείται από γήπεδο έκτασης 123.002 τ.μ. και κτιριακές εγκαταστάσεις συνολικής επιφάνειας 34.640 τ.μ. www.ered.gr