Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Αλλαγή σκυτάλης στο ΤΑΙΠΕΔ.


Υπό την αίρεση της τρόικα θα γίνει αποδεκτή η παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ καθηγητή Γ. Κουκιάδη καθώς και του διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου κ. Κ. Μητροπούλου που αναμένεται να υποβληθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας προκειμένου να δώσει στον νέο υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα τη δυνατότητα επιλογής και αναδιάρθρωσης του διοικητικού συμβουλίου στο οποίο συμμετέχουν σήμερα εκπρόσωποι των τριών κομμάτων της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Δεδομένου ότι τα έσοδα από την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Ταμείου μπορούν αποκλειστικά και μόνο να καλύψουν τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας, το νέο ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ θα πρέπει να έχει λάβει το πράσινο φως από την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Τον κ. Μητρόπουλο -εκτός απροόπτου- θα διαδεχθεί το σημερινό μέλος του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ κ. Αντ. Βαρθολομαίος.
Ο κ. Βαρθολομαίος έχει 25 χρόνια εμπειρίας κυρίως στον οικονομικό κλάδο. Είναι πρώην Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της ΕΥΔΑΠ, της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτεύουσας και πρώην Γενικός Διευθυντής της «Ευρωσυμμετοχές Κεφαλαίου και Επενδύσεων Ανώνυμος Εταιρεία».
Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι σήμερα το μεγαλύτερο πρόγραμμα εκποίησης στον κόσμο. Ο κύριος στόχος του είναι η προσέλκυση σημαντικών διεθνών ροών κεφαλαίου, που θα συνεισφέρουν στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και θα τροφοδοτήσουν την οικονομική ανάπτυξη. Οι προσπάθειες του ΤΑΙΠΕΔ βασίζονται σε τρεις πυλώνες: σαφήνεια σκοπού, διαφάνεια διαδικασιών και ταχύτητα. www.ered.gr