Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ξανά στο επίκεντρο οι συγχωνεύσεις τραπεζών.


Στο προσκήνιο βγαίνουν ξανά τα σενάρια για εξαγορές και συγχωνεύσεις ελληνικών τραπεζών ενόψει της κρίσιμης διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης τους, των αυστηρότερων ρυθμίσεων της Βασιλείας ΙΙΙ αλλά και των δυσμενών σεναρίων για την ελληνική οικονομία και την «τύχη» του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος.

Τον «χορό» άνοιξε ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Απόστολος Ταμβακάκης, ο οποίος μιλώντας στη χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων τάχθηκε ανοιχτά υπέρ των συγχωνεύσεων τραπεζών. Με ενδιαφέρον αναμένεται οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των μεγάλων τραπεζών κατά τη διάρκεια των γενικών συνελεύσεων που πραγματοποιούν σήμερα οι μέτοχοι της Alpha, της Eurobank και της Πειραιώς.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι διοικήσεις των τραπεζών εξετάζουν όλα τα πιθανά σενάρια συνεργασιών, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, προκειμένου να προχωρήσουν στη δημιουργία μεγαλύτερων σχημάτων με κεφαλαιακή επάρκεια, με στόχο να μπορέσουν να συμβάλλουν στο μεγάλο στοίχημα της επανεκκίνησης της αναπτυξιακής διαδικασίας της χώρας μας. www.ered.gr