Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Εγκύκλιος για την κύρωση των κοινόχρηστων δρόμων των οικισμών.



Δημοσιεύθηκε από το ΥΠΕΚΑ, η υπ. αρ. 12 εγκύκλιος, που αφορά στην κύρωση των δικτύων κοινόχρηστων χώρων οικισμών. Με την εγκύκλιο αυτή σύμφωνα με το υπουργείο "με διαδικασίες σύντομες και σαφείς, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα υποβάλλουν τα αιτήματά τους προς τους ΟΤΑ όπου υπάγονται τα ακίνητά τους, για κύρωση των κοινόχρηστων δρόμων των οικισμών, έχοντας και οι ίδιοι τη δυνατότητα να συντάσσουν φακέλους".

Με τις οδηγίες συμπληρώνεται η ρύθμιση του ’ρθρου 35 του Ν. 3937/2011 και η ΥΑ 39608/2011 με την οποία καθορίστηκαν οι προδιαγραφές για τη σύνταξη των απαραίτητων διαγραμμάτων για την κύρωση των δικτύων των κοινόχρηστων οδών.

Με διαδικασίες που εξηγούν με λεπτομέρεια τη διαδοχή των ενεργειών τόσο από τις Υπηρεσίες των Δήμων, την αποκεντρωμένη Διοίκηση αλλά και τους μελετητές μηχανικούς, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν πλέον να προωθήσουν εκκρεμή ζητήματα και αιτήματά τους, ενώ τους δίνεται ακόμη η δυνατότητα να συντάσσουν οι ίδιοι τα στοιχεία του φακέλου, υποστηρίζοντας το έργο του οικείου ΟΤΑ.

Οι Δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτούν με αίτημά τους από την ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ τους ορθοφωτοχάρτες για όλη την επιφάνεια των αυτοδιοικητικών τους ορίων, τους οποίους θα θέτουν στη διάθεση των ενδιαφερόμενων. Πέραν αυτών των οδηγιών, στο αναρτημένο έγγραφο περιλαμβάνονται απαντήσεις σε ερωτήματα που έχουν υποβληθεί σχετικά με το θέμα από Υπηρεσίες ή πολίτες.
www.buildnet.gr