Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Έξι Προεδρικά Διατάγματα για ρυμοτομικά σχέδια.


Με τη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου της Επικρατείας, στη βάση της ολοκλήρωσης των εκκρεμών ζητημάτων που άπτονται της αρμοδιότητάς του, ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γρηγόρης Τσάλτας, υπέγραψε, έξι Προεδρικά Διατάγματα που αφορούν στα εξής:
«Τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Σπετσών (ν. Αττικής) στο Ο.Τ. 370»
«Τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στα Ο.Τ.274 και 274Β της Δημοτικής ενότητας Καστοριάς του Δήμου Καστοριάς (ν. Καστοριάς) κατάργηση και επιβολή προκηπίου»
Έγκριση πολεοδομικής μελέτης έκτασης του Παραθεριστικού Οικοδομικού Συνεταιρισμού Υπαλλήλων Υπουργείου Γεωργίας ¨Η ΕΣΤΙΑ¨ Συν. Π.Ε. στη θέση Ανθηδώνα της Τοπικής Κοινότητας Λουκισίων της Δημοτικής Ενότητας Λουκισίων του Δήμου Χαλκιδέων (ν. Ευβοίας) και επικύρωση καθορισμού οριογραμμών ρέματος»
«Τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Αργοστολίου του Δήμου Κεφαλλονιάς (ν. Κεφαλληνίας) με τον καθορισμό χώρου Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλληνίας στο Ο.Τ. 63».
«Τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Θηβαίων του Δήμου Θηβαίων (ν. Βοιωτίας) με άρση απαλλοτρίωσης στο Κ.Χ. 616, καθορισμός όρων και περιορισμών δόμησης και επιβολή προκηπίου»
«Έγκριση πολεοδομικής μελέτης του οικισμού «Σπηλιωτάκη» της Δημοτικής Ενότητας Λέρνας, του Δήμου Άργους-Μυκηνών (ν. Αργολίδος)»
Στην ανακοίνωση του υπουργείου σημειώνεται ότι τα δύο τελευταία, συνυπογράφονται από την υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Τατιάνα Καραπαναγιώτη. Αναμένεται η δημοσίευσή τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως μετά την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράφησαν και οι:

«Αναστολή χορήγησης οικοδομικών αδειών στην περιοχή πολεοδομικής μελέτης της Δημοτικής Κοινότητας Ρίου (Αγίου Γεωργίου Ρίου) της Δημοτικής Ενότητας Ρίου του Δήμου Πατρέων (ν. Αχαΐας)»

«Αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Αθηναίων (Ν. Αττικής)» . www.ered.gr