Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΠΟΜΙΔΑ: Μειώστε τους φόρους στην ακίνητη περιουσία - έχουν συντριβεί οι ιδιοκτήτες.



Η πλήρης απαξίωση των ακινήτων τα οποία βαρύνονται και με υπέρμετρη φορολόγηση, επισημάνθηκε σε χθεσινή εκδήλωση που διοργάνωσε n Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων.Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, Στράτος Παραδιάς τόνισε ότι έχουν συντριβεί οι ιδιοκτήτες ακινήτων ειδικά στο κέντρο της Αθήνας όπου γίνονται αγοραπωλησίες ακινήτων στο 40% της αντικειμενικής αξίας. Πάνω από τα 2/3 των γραφείων στο κέντρο είναι ξενοίκιαστα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ και κοντά στο 50% των καταστημάτων παραμένουν αμίσθωτα.

Ο Ι. Βρούτσης από τη Ν.Δ. πρότεινε το χαράτσι να καταργηθεί από 1/1/2013 δεδομένου ότι ο προϋπολογισμός του 2012 περιλαμβάνει τα έσοδα από το συγκεκριμένο τέλος, καθώς επίσης καινά διατηρηθεί το ΕΤΑΚ με διεύρυνση της φορολογικής βάσης, ενώ, όσον αφορά στο φόρο μεταβίβασης, να συγκλίνει με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Ο Π. Οικονόμου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι θα πρέπει να καταργηθούν όλοι οι φόροι πλην δύο τελών, το ένα υπέρ του Δημοσίου καιτο άλλο υπέρ ΟΤΑ, ενώ εξαίρεση θα πρέπει να υπάρξει και για τον φόρο μεταβίβασης.

Ο Στέφανος Μάνος της Δράσης τάχθηκε αντίθετος με την επιβολή οποιουδήποτε φόρου στην κατοχή ακινήτων δεδομένου on δεν σχετίζεται με τη φοροδοτική ικανότητα των φορολογουμένων.

Ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Δ. Τσαμόπουλος τάχθηκε υπέρ ενός μόνο φόρου στα ακίνητα και πραγματική αναστολή του πόθεν έσχες.

Υπέρ ενός ενιαίου τέλους ακίνητης περιουσίας που θα λαμβάνει υπόψη το οικογενειακό εισόδημα τάχθηκε η Δημοκρατική Αριστερά μέσω της εκπροσώπου της κ. Σ. Ανδρεοπούλου, ενώ ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Ζ. Κολιός χαρακτήρισε έγκλημα το ΦΠΑ στην οικοδομή.

www.buildnet.gr