Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ και το 2013.



Χαράτσι μέσω της ΔΕΗ θα πληρώσουμε και το 2013, εκτός σοβαρού απροόπτου. Αυτό δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών ο οποίος έκανε τη σχετική εισήγηση στην κυβέρνηση προκειμένου να «ξεμπλοκάρουν» οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι πιο... ήπιο το χαράτσι, πιθανότατα να υπάρξει αλλαγή στους συντελεστές με τους οποίους υπολογίζεται το ΕΕΤΗΔΕ.
Ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2014, όπως είναι η εισήγηση του Γιάννη Στουρνάρα. Προφανώς η κυβέρνηση αδυνατεί να εγγυθεί στην τρόικα ότι αν ισχύσει ο νέος φόρος θα εισπραχθεί κιόλας και θα γεμίσουν τα κρατικά ταμεία με 3,2 δις που έχουν υπολογιστεί από την ακίνητη περιουσία.
Το θέμα, πάντως, μπορεί να προκαλέσει κυβερνητική κρίση καθώς την αντίθεσή τους στην διατήρηση του ειδικού τέλους των ακινήτων έχουν εκφράσει τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, υπενθυμίζοντας ότι αποτελεί τόσο προεκλογική όσο και προγραμματική δέσμευση των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.