Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Κεφαλογιάννη: "Η νομοθεσία για τα αυθαίρετα κτίσματα είναι συγκεκριμένη και όλοι πρέπει να τη σεβόμαστε"



"Η τήρηση της νομιμότητας πρέπει να είναι απαράβατος κανόνας για όλους και ιδιαίτερα για τους επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου. Η νομοθεσία για τα αυθαίρετα κτίσματα είναι συγκεκριμένη και όλοι πρέπει να τη σεβόμαστε", δήλωσε η υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα κεφαλογιάννη, αναφερόμενη στα αυθαίρετα κτίσματα στην περιοχή Τομπρούκ στο Ηράκλειο Κρήτης και στις πρόσφατες κατεδαφίσεις τουριστικών αυθαιρέτων.

"Η συνεννόηση και ο συντονισμός είναι απαραίτητα στοιχεία αν θέλουμε να κάνουμε ουσιαστικές ενέργειες που να ωφελούν τον ελληνικό τουρισμό", ανέφερε η κα. Κεφαλογιάννη.

"Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί για το Υπουργείο Τουρισμού απαράβατη προτεραιότητα" συνέχισε η υπουργός. "Η έλλειψη όμως προγραμματισμού και οι αποσπασματικές ενέργειες μπορεί να δημιουργήσουν πολλά δυσάρεστα προβλήματα, ιδιαίτερα τώρα που βρισκόμαστε στην αρχή της τουριστικής περιόδου και δε χρειαζόμαστε αρνητικές εικόνες" ανέφερε χαρακτηριστικά. "Η συνεννόηση και ο συντονισμός είναι απαραίτητα στοιχεία αν θέλουμε να κάνουμε ουσιαστικές ενέργειες που να ωφελούν τον ελληνικό τουρισμό".

Υπενθυμίζεται, ότι τις προηγούμενες ημέρες μηχανήματα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Κρήτη προχώρησαν στην κατεδάφιση αυθαιρέτων που είχαν κτιστεί στον αιγιαλό ενώ συνελήφθη και ιδιοκτήτης ξενοδοχείου, ο οποίος προσπάθησε να εμποδίσει την κατεδάφιση τμήματος της επιχείρησής του.

Σημειώνεται, ότι μετά από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Γιώργου Δεικτάκη, αναστέλλονται οι κατεδαφίσεις αυθαίρετων κτισμάτων σε χώρο του αιγιαλού έως το τέλος της εφετινής τουριστικής περιόδου.