Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Έγινε η κατεδάφιση του πρώτου αυθαιρέτου στην Κρήτη.



Μία παραθαλάσσια ταβέρνα στην περιοχή Αμνισού στο Ηράκλειο της Κρήτης κατεδαφίστηκε χθες από συνεργείο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης του νησιού, έπειτα από επεισόδια και εντάσεις.

Οι ιδιοκτήτες της ταβέρνας και κάτοικοι της περιοχής από το πρωί είχαν σταθμεύσει τα αυτοκίνητά τους, κόβωντας το δρόμο στις μπλουντόζες, της Περιφέρειας για να ανατρέψουν την κατεδάφιση. Παρά τις αντιδράσεις όμως οι μπουλντόζες έπιασαν τελικά δουλειά και κατεδάφισαν το αυθαίρετο κτίσμα.

Σημειώνεται, ότι η επιχείρηση κατεδάφισης αυθαιρέτων που έχουν κτιστεί στον αιγιαλό, σε όλη την Κρήτη, ξεκίνησε χθες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος και να κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα που καταπατούν τον αιγιαλό.

"O νόμος θα επιβάλλεται άμεσα, χωρίς καμία εξαίρεση, δεν είναι δυνατόν κάποιοι να καταπατούν τον αιγιαλό, και ενώ υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις να παραμένουν στη θέση τους αυθαίρετες κατασκευές". Αυτό δήλωσε ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Γιώργος Δεικτάκης, μετά τη σύσκεψη με στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), με αφορμή την κατεδάφιση παράνομου κτίσματος στην περιοχή της Αμνισού Ηρακλείου. "Το αυθαίρετο κτίσμα, σύμφωνα με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, για 16 χρόνια καταλάμβανε χώρο όχι μόνον σε περιοχή αιγιαλού αλλά και σε συμβολή ρέματος, και η κατεδάφιση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της τελεσίδικης απόφασης που επέβαλαν τα δικαστήρια" αναφέρει το ΑΠΕ.

Σήμερα, αναμένεται να συνεχιστεί η επιβολή του νόμου, σύμφωνα με τον κ. Δεικτάκη και θα πραγματοποιηθεί αφαίρεση των υπαίθριων κατασκευών που υπάρχουν στον αιγιαλό ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή των Μαλλίων. Πρόκειται "για μια υπόθεση που επίσης έχει τελεσιδικήσει και μάλιστα σε επίπεδο Αρείου Πάγου" τόνισε ο Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.