Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Μεγάλη αναστάτωση για την υποχρεωτική ασφάλιση κτιρίων.



Δεν είναι υποχρεωτική η ασφάλιση ακινήτων για φυσικές καταστροφές, διαβεβαίωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών, διαψεύδοντας τα σχετικά δημοσιεύματα.
Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες του ered.gr στο υπουργείο Οικονομικών εχει συσταθεί εδώ και καιρό μια επιτροπή η οποία διερευνά τον τρόπο που θα μπορούσε να γίνει υποχρεωτική η ασφάλιση για τα ακίνητα που μισθώνονται.

Με τον τρόπο αυτό θα μπορούσαν να αποφευχθούν οι ζημιές που υφίστανται οι ιδιοκτήτες και από κακόβουλες πράξεις των μισθωτών αλλά και από φθορές που προκύπτουν μετά από μια πολυετή χρήση τουs.

Οι πληροφορίες που έχουμε αναφέρουν επίσης ότι επικεφαλής της διερευνητικής αυτής επιτροπής είναι ο πρώην διοικητής του ΙΚΑ και γνώστης των ασφαλιστικών κ. Μιλτιάδης Νεκτάριος.

Ερωτώμενος από το ered.gr ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ακινήτων, Στράτος Παραδιάς, δεν απέρριψε δε καμιά περίπτωση μια μελλοντική ρύθμιση, ωστόσο, τόνισε ότι δε μπορεί να γίνει ερήμην των ιδιοκτητών.

Μάλιστα, υπενθύμισε ότι η ΠΟΜΙΔΑ διαθέτει εδώ και χρόνια πρόγραμμα ασφάλισης κτιρίων με κόστος που ξεκινά από τα 52 ευρώ το έτος. «Εμείς μπορούμε να ελέγξουμε τα μέλη μας, αν κάνουν σκόπιμα καταστροφές για να πάρουν αποζημιώσεις από την ασφάλεια», επισημαίνει.

Το θέμα, πάντως, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση καθώς άλλοι το εκλαμβάνουν ως ένα ακόμη χαράτσι, άλλοι ως έναν τρόπο να κάνουν οι ίδιοι καταστροφές και να πάρουν αποζημιώσεις κι άλλοι ως ασπίδα προστασίας της περιουσίας τους.