Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΠΟΜΙΔΑ: Να ανασταλεί ο ΦΑΠ, εφόσον επελέγη να συνεχιστεί το ΕΕΤΗΔΕ μέσω της ΔΕΗ.



Την ανάγκη να συμπεριληφθεί στη φορολογητέα ύλη κάθε είδος περιουσίας γενικά και χωρίς εξαιρέσεις, ώστε να διευρυνθεί στο μέγιστο δυνατό η φορολογική βάση, καθώς η αστική ακίνητη ιδιοκτησία στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα αδυνατεί μόνη της να σηκώσει το βάρος των 3,2 δις που έχει προυπολογίσει η κυβέρνηση από τον νέο ενιαίο φόρο επισημαίνει η ΠΟΜΙΔΑ.

Σε επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών με αφορμή τις διαβουλεύσεις για το νέο ΦΑΠ η Ομοσπονδία τονίζει ακόμη ότι ο στόχος για είσπραξη εσόδων 3,2 δις. από τα ακίνητα είναι απόλυτα ανέφικτος καθώς το "χαράτσι" εξήντλησε τη φοροδοτική ικανότητα των ιδιοκτητών οι οποίοι θα πρέπει επιπλέον να πληρώσουν τώρα και τους ΦΑΠ 2010-2012, χωρίς να έχουν εισοδήματα από την περιουσία τους.

Σε ότι αφορά το έτος 2013, εφόσον επελέγη να συνεχιστεί το "ΕΕΤΗΔΕ" μέσω της ΔΕΗ, όπως αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ, θα πρέπει να ανασταλεί ο ΦΑΠ, γιατί μόνον έτσι υπάρχει περίπτωση να μπορέσουν οι ιδιοκτήτες να ανταποκριθούν στο επερχόμενο "τσουνάμι" φόρων στα ακίνητα.