Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Γ. Εμίρης: Τελική απόφαση για Ελληνικό μέχρι το τέλος του έτους.



Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ληφθεί η οριστική απόφαση για την αξιοποίηση του Ελληνικού και από ποιον θα γίνει αυτό, επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στη γαλλική οικονομική εφημερίδα Les Echos o διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Ιωάννης Εμίρης.

Όπως τόνισε, έχει ζητηθεί από τις εταιρείες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συνεργαστούν με μεγάλα αρχιτεκτονικά γραφεία διαμόρφωσης αστικών χώρων, ώστε να επιτευχθεί υψηλή ποιότητα για τις εγκαταστάσεις.

Πρόκειται για προγράμματα που θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν τις γαλλικές εταιρείες, είπε ο κ. Εμίρης και πρόσθεσε : «Η απουσία των γαλλικών εταιρειών είναι πραγματικά περίεργη, εάν λάβουμε υπ'όψιν μας την τεχνογνωσία που διαθέτουν σε πολλούς τομείς».

Αφού είπε ότι είναι εφικτός ο στόχος για έσοδα 2,5 δις από τις αποκρατικοποιήσεις, σχετικά με τα επόμενα μεγάλα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ, ο κ. Εμίρης ανέφερε ότι τον Απρίλιο αναμένονται οι τελικές προσφορές για τον ΟΠΑΠ, τη ΔΕΠΑ και την περιοχή Αφάντου στη Ρόδο, ενώ έχει ξεκινήσει και η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την ΕΥΑΘ και τον ΟΔΙΕ.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2013, θα ξεκινήσει η ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Πετρελαίων, της ΕΥΔΑΠ και της ΔΕΗ, γεγονός, που σύμφωνα με τη γνώμη του συμβούλου, θα καταστήσει τον τομέα της ενέργειας ανταγωνιστικό και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της χώρας.