Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

«Απόβαση» Ελλήνων στα ακίνητα του Λονδίνου.



Φυγή εκατομμυρίων ευρώ από την Ελλάδα με βασικό προορισμό την αγορά ακινήτων του Λονδίνου, αποκαλύπτει νέο δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται στοιχεία κτηματομεσιτών της Βρετανίας.
Σύμφωνα με αυτά, Ελληνες και Ιταλοί εκδηλώνουν έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για διαμερίσματα σε ακριβές συνοικίες της βρετανικής πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα να κρατούν στα ύψη τις τιμές των ακινήτων. Στο Λονδίνο, η μέση ζητούμενη τιμή αυξήθηκε κατά 5% έναντι του Σεπτεμβρίου, στις 418.778 λίρες (479.136 ευρώ).
Στην υπόλοιπη Βρετανία, αυξήθηκε κατά 3,1% στις 236.849 λίρες (270.986 ευρώ). Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάρτιο η μέση τιμή ενός σπιτιού στο Λονδίνο ανερχόταν σε 269.971 στερλίνες ή 306.500 ευρώ.
Αυτό που προκύπτει είναι ότι Ελληνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές κατά κύριο λόγο, εμφανώς εκνευρισμένοι από την υψηλή φορολογία στην Ελλάδα, ειδικά σε περιουσίας αξίας άνω των 5 εκατ. ευρώ, αναζητούν ασφαλές καταφύγιο στο εξωτερικό.
Επίσης, υπάρχουν αρκετοί πολίτες που έχουν αποταμιεύσεις άνω των 100.000 ευρώ και σπεύδουν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες στη Βρετανική πρωτεύουσα. Οι μεν πρώτοι αγοράζουν ακριβά σπίτια, αξίας ακόμη και πάνω από 2 εκατ. λίρες σε περιοχές όπως στο Μέϊφερ, στο Νάιτμπριτζ, στο Μάρλεμπον, στο Ρίτζεντς Παρκ, στο Τσέλσι. Οι δεύτεροι αγοράζουν μετοχές σε εταιρείες οι οποίες είναι ιδιοκτήτριες επενδυτικών ακινήτων που είναι μισθωμένα κι έχουν σταθερό εισόδημα.
Πηγή www.ered.gr