Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Είναι ανάγκη; Πούλα το σπίτι σου γρήγορα και εύκολα!



Τα ακίνητα μπορεί να περνούν μία κακή στιγμή -που ενδεχομένως όμως και να… κρατήσει πολύ-, αλλά η ιδιοσυγκρασία του Έλληνα ιδιοκτήτη είναι αυτή που καταφέρνει να διατηρεί τις αξίες τους αρκετά ψηλά παρά την μεγάλη οικονομική κρίση.
Στην Ελλάδα τα σπίτια δεν τα αγοράζουμε για «πλάκα» ούτε για να τα πουλήσουμε μετά από 3 ή 5 χρόνια, όπως κάνουν αρκετοί Ευρωπαίοι συνάνθρωποί μας. Τα αγοράζουμε για να μείνουμε, για πάντα και για να τα κληρονομήσουμε στα παιδιά μας. Αυτή είναι η διαφορά μας σε σχέση με άλλους λαούς και αυτή είναι που αποτρέπει τη «φούσκα» να σκάσει με πάταγο και μονομιάς.
Παρ’όλα αυτά αρκετοί συνάνθρωποί μας θα αναγκαστούν να πουλήσουν τις κατοικίες τους στο άμεσο μέλλον καθώς θα αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους. Ακούγεται δραματικό. Ίσως να είναι κιόλας.
Ωστόσο, αν βρεθείτε σε αυτή την κατάσταση υπάρχει τρόπος να οργανώσετε την πώληση του ακινήτου σας σε μερικά σωστά βήματα ώστε να χάσετε το δυνατόν λιγότερα χρήματα και να συνεχίσετε τη ζωή σας στο ενοίκιο, μεν, αλλά με ένα καλό ποσό στον τραπεζικό σας λογαριασμό!
Να είστε λογικοί
Η αγορά περνάει κρίση. Η αξία του σπιτιού σας είναι πολύ πιθανόν να είναι χαμηλότερη από αυτή που το αγοράσατε ειδικά αν η πράξη έγινε στη «Χρυσή εποχή» 2004-2008. Είναι προτιμότερο να ρίξετε λίγο την τιμή πώλησης παρά να περιμένετε άδικα επί μήνες μόνο και μόνο επειδή κάποιοι θέλουν να σας πείσουν -λόγω ιδίου οφέλους- ότι το σπίτι σας αξίζει πολλά περισσότερα.
Να είστε πρωτοπόροι
Φτιάξτε εσείς το πακέτο διαφήμισης του σπιτιού σας. Ένα φυλλάδιο με καλές φωτογραφίες και τα θετικά χαρακτηριστικά του ακινήτου σας μπορεί να κατασκευαστεί σε ελάχιστο χρόνο και με μηδενικό κόστος στον υπολογιστή σας. Έτσι όταν κάποιος σας πάρει τηλέφωνο για την αγγελία μπορείτε να του στείλετε με email, ενώ αν ο ενδιαφερόμενος αγοραστής φτάσει μέχρι το σπίτι σας μπορείτε να το τυπώσετε και να του το δώσετε!
Τέλος μην ξεχάσετε να στείλετε την αγγελία σας στα sites που υπάρχουν. Τα περισσότερα προσφέρουν δωρεάν καταχώρηση.
Να είστε τακτικοί
Όταν περιμένετε έναν υποψήφιο αγοραστή, το σπίτι πρέπει να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Τακτοποιήστε τα πάντα και ΜΗΝ κρύψετε την ακαταστασία στις ντουλάπες σας. Ο επισκέπτης μπορεί να θέλει να ανοίξει κάποια απ' αυτές και τότε η πληροφορία που θα αντλήσει, θα είναι ότι δεν έχετε αρκετό χώρο αποθήκευσης.
Αερίστε το σπίτι και μην μαγειρέψετε μέχρι να φύγουν οι επισκέπτες.
Να είστε ευγενείς
Τα αρνητικά σχόλια του υποψήφιου αγοραστή δεν πρέπει να σας ενοχλήσουν και να σας κάνουν να αντιδράσετε. Δεχθείτε τα και αν έχετε αντίθετη άποψη υποστηρίξτε την με επιχειρήματα και όχι με νεύρα! Στο κάτω-κάτω, το ζήτημα είναι να πωληθεί το σπίτι και όχι να σας λένε όλοι πόσο ωραίο είναι.
Να είστε ετοιμόλογοι
Τα αρνητικά του σπιτιού σας τα γνωρίζετε εσείς καλύτερα από κάθε άλλον. Σημειώστε τα σε ένα χαρτί και προετοιμάστε τις απαντήσεις σας.
Αν ο υποψήφιος αγοραστής σας πει ότι είναι πολύ απομονωμένο και φοβάται το βράδυ, εσείς να αντιπαραθέσετε πόσο ωραίες και ήσυχες είναι οι βόλτες τα πρωινά Σαββατοκύριακα με το σκύλο και τα παιδιά.
Αν αντίθετα σας μιλήσει για τις ανησυχίες του επειδή η γειτονιά έχει λίγο θόρυβο, πείτε του πως αυτό είναι ευχάριστο γιατί θα μπορούν και τα παιδιά του να κάνουν θόρυβο χωρίς να ενοχλούν κανέναν…Πηγή www.isotimia.gr