Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

«Τρέχουν» για τα πτυχία οι κατασκευαστικές.



Αίτηση για ανανέωση ενημερότητας πτυχίου, όπως ορίζει ο νόμος, έχει ήδη υποβάλει η εταιρία Μηχανική ΑΕ και εντός των ημερών, θα καταθέσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που απαιτούνται, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η εισηγμένη.
Παράλληλα, η διοίκηση της Βιοτέρ, επισημαίνει ότι έχει ήδη υποβάλει από τις 04/08/2010 αίτηση για την ανανέωση ενημερότητας του πτυχίου της. Σημειώνεται από την εταιρία ότι οι διαδικασίες βρίσκονται εν εξελίξει και αναμένει για τη λήψη της σχετικής ενημερότητας.
Την ίδια στιγμή, η Έδραση-Χ Ψαλλίδας με ανακοίνωση της στο Χρηματιστήριο Αθηνών σχετικά με το πτυχίο 6η τάξης διευκρινίζει ότι λόγω μεταβολών στη σύνθεση του ΔΣ της εταιρίας αλλά και λόγω αλλαγών και αντικατάστασης μηχανικών που συντελούν στη βασική στελέχωση της κατά τους τελευταίους μήνες, δεν έχει επιτευχθεί η συγκέντρωση όλων των απαραίτητων πιστοποιητικών ώστε να είναι ταυτόχρονα σε ισχύ μέσα στο χρονικό διάστημα των 30 ημερών που απαιτείται για την έκδοση της Ενημερότητας του Πτυχίου.
Πάντως, όπως σημειώνει, έχουν εγκριθεί μεταβολές στο πτυχίο από την αρμόδια επιτροπή ΜΕΕΠ (η τελευταία 29/06/2010) και επίκειται και νέα (25/10/2010) και πλέον άμεσα θα υποβληθεί ο πλήρης φάκελος για την έκδοση της Ενημερότητας Πτυχίου.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η διοίκηση, η Ενημερότητα Πτυχίου έχει στερήσει προσωρινά το δικαίωμα για την συμμετοχή της εταιρίας σε διαγωνισμούς του Δημοσίου, γεγονός που υπό τις παρούσες συνθήκες δημοπράτησης έργων (θεσμικό πλαίσιο, ύψος εκπτώσεων, έλλειψη έργων) δεν επηρέασε την λειτουργία της εταιρίας.
Πηγή www.ered.gr