Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Έρχονται τα φοροδάνεια.


Σε μία νέα συμφωνία με τους τραπεζίτες, ετοιμάζεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, για να εισπράξει τις νέες πρόσθετες επιβαρύνσεις που έχει επιβάλει, όπως η έκτακτη εισφορά, το τέλος ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, το ΕΤΑΚ 2009, το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας 2010-11, το τέλος επιτηδεύματος κτλ.Τα δάνεια, τα οποία εξετάζεται να δοθούν με κρατική εγγύηση, θα φτάνουν μέχρι του ποσού των 500 εκατ. ευρώ και εγγυητής σε αυτά τα δάνεια θα είναι το ίδιο το δημόσιο, προκειμένου να λάβουν λεφτά οι πολίτες από τις εμπορικές τράπεζες για πληρώσουν τις οφειλές τους προς το δημόσιο, σε μία εποχή που οι εμπορικές τράπεζες έχουν κλείσει τις "κάνουλες" της χρηματοδότησης.
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως όποιος δεν έχει χρήματα για να πληρώσει τα "χαράτσια" του δημοσίου, θα χρεώνεται στην τράπεζα και η τράπεζα θα τα πληρώνει για λογαριασμό του και στη συνέχεια ο φορολογούμενος θα χρωστάει στην τράπεζα.
Το θέμα από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών για τα φοροδάνεια, χειρίζεται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, ο οποίος αναμένεται να έχει συναντήσεις με τις τράπεζες, για να εξεταστεί το νομικό πλαίσιο χορήγησης αυτών των δανείων καθώς και το επιτόκιό τους.
Πηγή www.buildnet.gr