Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ενοικίων "κόλπα"


"Πατέντες" εφευρίσκουν, τη μία μετά την άλλη, οι φορολογούμενοι προκειμένου να απαλλαγούν από τα χαράτσια.

Αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων το http://www.newpost.gr/ αναφέροντας ότι διαμερίσματα δηλώνονται ως ιδιοκατοικούμενα αλλά στην πραγματικότητα ενοικιάζονται με... μαύρα, συμβόλαια κατατίθενται στην εφορία με το μισό ενοίκιο (από αυτό που καταβάλλεται στην πραγματικότητα), παροχές ηλεκτροδότησης διακόπτονται η μία μετά την άλλη και οι ιδιοκτήτες "μοιράζονται" το ίδιο ρολόι για να απαλλαγούν από το χαράτσι.

"Σε τι βαθμό, άραγε έχει αυξηθεί ο αριθμός των ξενοίκιαστων διαμερισμάτων; Είναι όλα ξενοίκιαστα ή κάποια από αυτά εμφανίζονται ως ιδιοκατοικούμενα αλλά στην πραγματικότητα ενοικιάζονται;" αναρωτιέται το δημοσίευμα. Και πώς να μην βρουν οι ιδιοκτήτες τέτοια κόλπα όταν ο φόρος επί των ενοικίων τείνει προς το… 65%, αναφέρει χαρακτηριστικάμ δημοσιεύοντας και την απόδειξη.

Απόδειξη:

1. Ο φόρος εισοδήματος φτάνει στο 45%
2. Επί του ενοικίου επιβάλλεται εισφορά αλληλεγγύης η οποία φτάνει και στο 4%
3. Στα ακίνητα επιβάλλεται συμπληρωματικός φόρος με συντελεστή 1,5%
4. Το χαράτσι της ΔΕΗ φτάνει και στα 20 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Για ένα διαμέρισμα που ενοικιάζεται προς 6 ευρώ το μέτρο ανά μήνα (ήτοι 72 ευρώ σε ετήσια βάση), αν το χαράτσι είναι 12 ευρώ ανά τετραγωνικό, αυτομάτως προσθέτει στη φορολογική επιβάρυνση ακόμη 16 ποσοστιαίες μονάδες

Αν προστεθούν αυτά τα τέσσερα ποσοστά φτάνουμε αισίως στο 66%.

Πηγή www.buildnet.gr