Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Εκτονώνεται η φούσκα των ακινήτων στις ΗΠΑ.




Το 2011 αποδείχθηκε καλύτερη χρονιά για την αγορά ακινήτων στις ΗΠΑ, η "φούσκα" της οποίας έβαλε σε περιπέτειες την παγκόσμια οικονομία. Οι κατασχέσεις κατοικιών μειώθηκαν κατά 34% σε σχέση με το 2010 και ο αριθμός τους ήταν ο μικρότερος από το 2007.
Θυμίζουμε ότι η μεγάλη ύφεση στην αγορά των ακινήτων στις ΗΠΑ ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2007 και έληξε τον Ιούνιο του 2009.Παρόλα αυτά οι αναλυτές προειδοποιούν ότι η μείωση δεν σημαίνει απαραίτητα πως η αγορά περνά στο δρόμο της ευημερίας, καθώς, όπως επισημαίνουν, πολλές κατασχέσεις έχουν καθυστερήσει εξαιτίας νομικών και άλλων προβλημάτων κατά την εκτέλεσή τους, αλλά και στην προσωρινή αναστολή των κατασχέσεων.
Η ανεργία, η υποτονική κίνηση της αγοράς και η γενικότερη αύξηση των τιμών καταναλωτικών προϊόντων στις ΗΠΑ, έχουν υποχρεώσει πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων σε "στάση πληρωμών" των δόσεων για τις κατοικίες τους. Μερικοί έχουν πάψει να πληρώνουν τις υποθήκες γιατί αυτές έχουν φτάσει να είναι μεγαλύτερες από την αξία του σπιτιού! Έτσι, μπορεί το 2012 να εμφανιστεί μεγαλύτερος αριθμός κατασχέσεων, ωστόσο, σε καμιά περίπτωση δεν θα φτάσει στο ρεκόρ του 2010.
Οι πολιτείες με τις περισσότερες κατασχέσεις το 2011 ήταν η Νεβάδα, η Αριζόνα και η Καλιφόρνια, ενώ υψηλά ποσοστά καταγράφηκαν στην Τζόρτζια, στο Μίτσιγκαν, στην Φλόριντα, στο Ιλλινόις, στο Κολοράντο και στο Αϊντάχο.
Πηγή www.buildnet.gr