Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

«Ξαναζεσταίνουν» την αξιοποίηση ακινήτων - φιλέτων.

Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την αξιοποίηση σημαντικών ακινήτων του Δημοσίου που είναι ξεκάθαρα, αποφάσισε η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα έσοδα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων αναμένεται να προχωρήσει άμεσα σε ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για κρατικά «φιλέτα».
Μάλιστα, στο πρόσφατο συνέδριο με τη συμμετοχή εμίρηδων από το Κατάρ συζητήθηκε η εμπλοκή των καταριανών στην αξιοποίηση των ακινήτων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται συναντήσεις και με ξένα funds αλλά και επιχειρηματίες από την Κίνα και τη Νότια Κορέα. Σύντομα αναμένεται να βγει η πρώτη λίστα προς παραχώρηση ακινήτων όπως οι Αλυκές Αναβύσσου, το γκολφ στην Αφάντου και το κτήμα της παραλίας Τσαμπίκα στη Ρόδο, τα κτίρια του υπουργείου Εξωτερικών στην Ακαδημίας, τη Βασιλίσσης Σοφίας και τη Ζαλοκώστα.
Τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει δραματικά καθώς για πολλοστή φορά ανακοινώνεται σχέδιο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας, χωρίς όμως να προχωρά η διαδικασία. Αλλωστε, οι χαμηλές αποτιμήσεις των ακινήτων αυτή την περίοδο, δεν ευνοούν ιδιαίτερα την προσέλκυση επενδυτών, εκτός ίσως από τα distress funds που ήδη έχουν βάλει την Ελλάδα στο μικροσκόπιο και περιμένουν χρεοκοπία της χώρας. Πηγή www.ered.gr