Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Ακίνητα – φιλέτα του δημοσίου έτοιμα προς πώληση.

Ποια είναι τα ακίνητα του ελληνικού δημοσίου που έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον Αράβων, Κινέζων και Γάλλων επενδυτών.
Επενδυτές από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, το Κουβέιτ, αλλά και από την Κίνα ή τη Γαλλία ετοιμάζονται να δώσουν το «παρών» στη διαδικασία της ρευστοποίησης, από πλευράς του ελληνικού δημοσίου, των λεγομένωνακινήτων –φιλέτων του δημοσίου, που αποτελούν τη σχετική λίστα, η οποία έχει εκπονηθεί από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Μεταξύ άλλων, μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα, «στο σφυρί βγαίνουν», οι Αλυκές Αναβύσσου, το Γκολφ της Αφάντου, η παραλία της Τσαμπίκα Ρόδου, αλλά και δημόσια κτήρια, όπως, για παράδειγμα, αυτό όπου στεγάζονται τα υπουργεία Εξωτερικών στην πλατεία Συντάγματος (πρώην «Αστέρας»), καθώς μια σειρά από άλλους δημόσιους χώρους πέριξ πάντα της πλατείας Συντάγματος.

Ήδη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο κατάλογος με τα προς εκποίηση ακίνητα έχει κοινοποιηθεί προς τους εν δυνάμει ενδιαφερόμενους επενδυτές κι αναμένεται πλέον η εκδήλωση του δικού τους, έμπρακτου, ενδιαφέροντος. Στο υπουργείο Οικονομικών εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα υπάρξει επενδυτική κινητικότητα και το δημόσιο θα έχει να υπολογίζει σε ένα σεβαστό ποσό απ αυτή τη διαδικασία, το οποίο υπολογίζεται σε μερικά δισ. ευρώ.

Στόχος είναι να «τρέξουν» οι απαιτούμενες διαδικασίες αμέσως, προκειμένου να δοθεί ένα θετικό μήνυμα προς τους εταίρους, καθώς ήδη η Γερμανία, διά της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, εκφράζει δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση Παπαδήμου για την καθυστέρηση των αποκρατικοποιήσεων. Πηγή www.voria.gr