Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Φρένο Σκανδαλίδη στη φορολόγηση αγροτεμαχίων.


Τι δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής φόρου στα αγροτεμάχια.



Τέλος στα σενάρια που έχουν κάνει την εμφάνισή τους τις τελευταίες ημέρες και αφορούν το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων επιχειρεί να βάλει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης.

Όπως ανέφερε, κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς, «η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην συνδέσει ή να μην ανοίξει σε καμία περίπτωση θέμα φορολόγησης της γης των αγροτών, σε οποιοδήποτε τομέα φορολογικής πολιτικής και εν όψει του νέου νομοσχεδίου».

Να σημειωθεί πως οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών έλεγαν πως ο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, μέσω του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, προωθεί την επιβολή του φόρου στα αγροτεμάχια, ο οποίος θα είχε τη μορφή έκτακτης εισφοράς «μόνιμου χαρακτήρα» και θα ήταν ι παρόμοιος με το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, ο κ. Σκανδαλίδης επεσήμανε πως προωθείται νομοθετική ρύθμιση που εξαιρεί τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις στο σύνολό τους, σημειώνοντας ωστόσο πως έχουν αποσταλεί σχετικά ειδοποιητήρια σε όσους δεν έχουν άδεια κτηνοτροφικής ή άλλης μονάδας.

Πηγή www.voria.gr