Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Στεγαστικά δάνεια διάρκειας 50 ετών!

Νέα στεγαστικά δάνεια ετοιμάζουν οι τράπεζες με ανώτατο όριο αποπληρωμής τα 50 χρόνια με στόχο να μειωθεί κι άλλο η δόση ανά μήνα.Το προϊόν θα έχει ως στόχο να χτυπήσει την κρίση. Πώς; Δια της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής. Ο λόγος αφορά στα νέα στεγαστικά δάνεια που ετοιμάζουν τράπεζες, τα οποία θα έχουν ανώτατο όριο αποπληρωμής τα... 50 χρόνια.


Ο στόχος αυτής της κίνησης δεν είναι φυσικά να φτάνει ο συνολικός χρόνος αποπληρωμής του δανείου σε αυτή την διάρκεια, αλλά στο να μειώνεται κι άλλο η δόση ανά μήνα.

Ως γνωστόν, όσο μεγαλύτερη διάρκεια έχει ένα δάνειο τόσο μικρότερη είναι η μηνιαία επιβάρυνση του. Σήμερα, το ανώτατο χρονικό όριο ενός στεγαστικού δανείου είναι τα 40 χρόνια.

Οι τράπεζες σκέφτηκαν ότι αυξάνοντας κατά 10 χρόνια τη διάρκεια αποπληρωμής, μειώνουν κι άλλο τη μηνιαία δόση και – το σημαντικότερο– την κατεβάζουν περίπου στα όρια του ενοικίου. Αυτός είναι ο βασικός στόχος.

Εννοείται ότι με το πέρασμα του χρόνου κι εφόσον η κρίση ξεπερασθεί, κάποιες δόσεις θα πληρωθούν συγκεντρωμένα κι έτσι η διάρκεια αποπληρωμής θα πέσει απ΄ τα 50χρόνια.

Αλλά ως τότε, θα έχει προσφερθεί μια μεγάλη υπηρεσία στους δανειολήπτες,που θα έχουν πάρει τη μεγάλη απόφαση. www.voria.gr