Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ζήτηση για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε τροχοβίλες.



Αυξηση καταγράφεται στη ζήτηση για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε τροχοβίλες που τοποθετούνται, κυρίως, σε εκτός σχεδίου οικόπεδα. Με αυτό τον τρόπο, οι ιδιοκτήτες "απαλλάσσονται" κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των εξόδων ηλεκτροδότησης.Σε αυτές τις περιπτώσεις, θεωρείται απαραίτητη η χρήση γεννήτριας για τη χειμερινή περίοδο, όπου η ηλιοφάνεια είναι περιορισμένη. Σημειώνεται ότι αρκετές εταιρίες διαθέτουν τροχοβίλες με προεγκατάσταση φωτοβολταϊκών στοιχειών. To ενδιαφέρον οφείλεται στο ότι λύση της τροχοβίλας είναι ιδανική, σε περίοδο κρίσης όπως η τωρινή, στην περίπτωση βέβαια που ο ενδιαφερόμενος έχει το οικόπεδο, αλλά δεν διαθέτει τα χρήματα για τη δημιουργία μιας κατοικίας.

Πολλές φορές, οι ενδιαφερόμενοι συγχέουν την τροχοβίλα με το τροχόσπιτο και όχι άδικα, αφού και τα δύο στέκονται πάνω σε τροχούς. Η πρώτη περίπτωση όμως αφορά κατοικία μόνιμου ή εξοχικού χαρακτήρα, ενώ το τροχόσπιτο αφορά έναν τρόπο διαμονής περιστασιακού χαρακτήρα, που ωφελεί κυρίως για ταξίδια και κάμπινγκ. Μια άλλη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στα δύο είναι ότι η τροχοβίλα, από τη στιγμή που αφεθεί στο έδαφος, δεν μετακινείται εύκολα, παρά μόνο με τη βοήθεια γερανοφόρων οχημάτων, όπως και έρχεται στο χώρο του οικοπέδου. Η τροχοβίλα είναι ακόμη πιο ευέλικτη λύση από την προκατασκευασμένη κατοικία, καθώς δεν απαιτεί άδεια και, φυσικά, το κόστος απόκτησης είναι πιο μικρό. Πρόκειται για μια εναλλακτική και ακόμη πιο ευέλικτη και οικονομική λύση για προκατασκευασμένη κατοικία.

Η τροχοβίλα είναι μια σταθερή, αλλά ελαφριά κατασκευή που έχει χαμηλό κόστος, ώστε να είναι προσιτή στον καθέναν, ενώ διαθέτει όλα τα δωμάτια μιας συμβατικής κατοικίας, όπως καθιστικό, κουζίνα, υπνοδωμάτιο και τουαλέτα. Συνήθως το μέγεθος μιας τροχοβίλας ξεκινά από τα 25 τ.μ. με ένα μικρό υπνοδωμάτιο και μπορεί να ξεπεράσει τα 60 τ.μ., προσφέροντας δύο υπνοδωμάτια, άνετο καθιστικό, κουζίνα και μπάνιο.

Ωστόσο, όπως συμβαίνει με όλες τις προκατασκευασμένες κατοικίες, έτσι και στις τροχοβίλες ο ιδιοκτήτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ο ίδιος το ακριβές μέγεθος, αλλά και την εσωτερική διαρρύθμιση των χώρων. Οπως αναφέρουν άνθρωποι της αγοράς, οι σύγχρονες κατασκευές διαθέτουν πλήρη υδραυλική και ηλεκτρολογική εγκατάσταση, είναι κατασκευασμένες έτσι ώστε να αντιμετωπίζουν δύσκολες καιρικές συνθήκες και θερμοκρασίες και εξωτερικά καλύπτονται με φύλλα αλουμινίου βαμμένα ηλεκτροστατικά, επιτυγχάνοντας πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής σε συνδυασμό με ελάχιστη έως μηδενική οττντήρηση.

Επιπλέον, σε επίπεδο εξοπλισμού, διαθέτουν ότι ακριβώς μπορεί να υπάρχει σε μια κλασική κατοικία. Δάπεδα από ξύλο, πόρτες ασφαλείας, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, άνετο και πολυτελές μπάνιο, ακόμη και τζάκι μπορεί να επιλέξει ο υποψήφιος αγοραστής μιας τροχοβίλας. Σε αρκετές περιπτώσεις, n τοποθέτηση μιας τροχοβίλας συνοδεύεται και από τη δυνατότητα διαμόρφωσης των εξωτερικών χώρων, έτσι ώστε ο αγοραστής να παραλάβει μια ολοκληρωμένη κατοικία. www.buildnet.gr