Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

«Φέσι» από τους μισούς ενοικιαστές ακινήτων.


Απίστευτες καταστάσεις ζουν σχεδόν οι μισοί και ίσως και περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων, κατοικιών και καταστημάτων, που τα ενοικιάζουν κι έχουν ένα εισόδημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν οι ιδιοκτήτες, τα φέσια στην αγορά έχουν αυξηθεί δραματικά λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και επειδή έχουν εμφανιστεί και ορισμένοι επαγγελματίες φεσατζήδες που εκμεταλλεύονται την κατάσταση που επικρατεί.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, Στρ. Παραδιάς, συνολικά στην Ελλάδα, πάνω από το 50% των Ελλήνων που ενοικιάζουν κάποιο ακίνητο καθυστερεί να πληρώσει το ενοίκιο από 2 έως και 6 μήνες. Χιλιάδες είναι οι μισθωτές που αδυνατούν λόγω της οικονομικής κρίσης να πληρώσουν στην ώρα τους, φέρνοντας σε απόγνωση και τους ιδιοκτήτες των ακινήτων.

Στην Αθήνα οι καθυστερήσεις στην πλειονότητά τους ξεπερνούν τους 2 μήνες ενώ στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την Ενωση Ιδιοκτητών Ακινήτων της πόλης, 4 στους 5 ενοικιαστές καθυστερούν ακόμη και 5 μήνες να καταβάλουν τα ενοίκια.
Το φαινόμενο των δύστροπων ενοικιαστών είναι παλιό, αλλά πριν την κρίση δεν ξεπερνούσε σε ποσοστό το 15%-20%. Την τελευταία διετία καταγράφεται τριπλασιασμός του αριθμού των κακοπληρωτών.

Αν και είναι δύσκολο να υπολογίσει κανείς τα «φέσια» στην αγορά, εκτιμάται ότι πάνω από 1 δις το χρόνο είναι τα χρήματα που δε θα εισπραχθούν ποτέ. Πηγή www.ered.gr