Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Ο νέος υπουργός Επικρατείας είχε κάνει την πρώτη προσφυγή για το χαράτσι στα ακίνητα.



Το δικηγόρο Αντώνη Αργυρό, ο οποίος πρώτος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά της συνταγματικότητας του ειδικού τέλους ακινήτων, που επέβαλε η Κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο, επέλεξε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος ως υπουργό Επικρατείας και εκπρόσωπο Τύπου της Κυβέρνησης.

Ο Κεφαλλονίτης Αντώνης Αργυρός έχει σπουδάσει νομικά και είναι δικηγόρος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι συντονιστής στον Σύνδεσμο Διαμεσολάβησης Ελλάδος, ο οποίος είναι ο θεσμικός αρμόδιος για εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων επίλυσης διαφορών σε εθνικό επίπεδο, όπως η διαιτησία και ο συμβιβασμός.

Ο κ. Αργυρός, είχε καταθέσει την πρώτη αίτηση κατά λογαριασμού της ΔΕΗ στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικός και παράνομος αλλά και αντίθετος στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) ο τελευταίος λογαριασμός του ρεύματος με τον έκτακτο φόρο (ύψος 832 ευρώ για διαμέρισμα που έχει στην κατοχή του στην Αθήνα) που του έστειλε η ΔΕΗ. Οπως ανέφερε, στην προσφυγή, το νέο ειδικό τέλος αποτελεί φόρο και η επιβολή του είναι αντίθετη σε πλειάδα διατάξεων του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Πηγή www.buildnet.gr