Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Χιλιάδες σπίτια πωλούνται όσο όσο.



Πληθαίνουν συνεχώς οι περιπτώσεις όπου ιδιοκτήτες κατοικιών, κυρίως διαμερισμάτων πωλούν τα ακίνητά τους, σε τιμές ακόμα και κάτω του κόστους, πριν οι τράπεζες τους πάρουν την περιουσία λόγω χρεών.

Όπως τονίζει ο σύμβουλος ακινήτων της εταιρείας Lead & Co, κ. Αθανάσιος Λίγγος, στην "Ημερησία" "έχει δημιουργηθεί ακόμη και λίστα αγοραστών που δίνουν εντολές για αγορά σε όσο το δυνατόν χαμηλότερες τιμές αφού βλέπουν ότι δεν έχει τέλος η κατηφόρα των τιμών. Εκμεταλλεύονται φυσικά και την οικονομική και πολιτική συγκυρία η οποία έχει οδηγήσει σε πλήρη διάλυση την αγορά".

Την ίδια ώρα, χιλιάδες είναι και τα σπίτια, που προστατεύονται από το "πάγωμα" των πλειστηριασμών, τα οποία σε αντίθετη περίπτωση, θα βρίσκονταν στα χέρια των τραπεζών και οι οποίες, με τη σειρά τους, θα τα πουλούσαν σε πολύ χαμηλότερες τιμές από τις ισχύουσες στην αγορά.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος η μείωση των τιμών στο πρώτο τρίμηνο του 2012, διαμορφώνεται στο 9,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσίνό διάστημα πέρυσι.