Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Σε ποιες πόλεις αγοράζουν οι πλούσιοι, πολυτελείς κατοικίες.



Και ομως οι πλούσιοι συνεχίζουν να αγοράζουν πολυτελείς κατοικίες. Αυτό φαίνεται από την σχετική έρευνα της εταιρίας συμβούλων ακινήτων Knight Frank.

Σε ποιές πόλεις αγοράζουν οι πλούσιοι; Κατά τη διάρκεια του 2011, οι ξένοι επενδυτές ανέδειξαν τις πόλεις του Μαϊάμι, του Λονδίνου και του Βανκούβερ (Καναδάς) ως τις πλέον δημοφιλείς για την αγορά πολυτελών ακινήτων.

Και ποιοί είναι αυτοί οι πλούσιοι; Κινέζοι, Ρώσοι, Αραβες και αγοραστές από τη Λατινική Αμερική. Ως βασικά κριτήρια για την επιλογή των αγορών στόχων αναδεικνύονται οι ακόλουθοι παράγοντες: το πολιτικό ρίσκο, η νομισματική διακύμανση, η αστάθεια και η ασφάλεια.

Σύμφωνα με την έρευνα της Knight Frank, υπάρχει απόσταση και διαφορά τιμών ανάμεσα στη φθηνότερη και την ακριβότερη πόλη για αγορά πολυτελών κατοικιών. Η διαφορά αυτή αγγίζει ακόμα και το 45%. Η αγορά των πολυτελών κατοικιών, κατέγραψε και αυτή διακυμάνσεις κατά το 2011, καθώς, καταγράφηκαν μειώσεις σε ορισμένες πόλεις (όπως η Σιγκαπούρη, η Σαγκάη και το Σίδνεϊ), εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Το σίγουρο είναι ότι όλο και περισσότεροι επενδυτές αναζητούν "καταφύγιο" για τα χρήματά τους, σε διάφορες πόλεις του κόσμου, επιλέγοντας πόλεις για αγορά κατοικίας, όπως το Λονδίνο, που θεωρούνται ασφαλείς. www.buildnet.gr