Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Αυθαίρετο και... το Μπάντμιντον.


Νέα βόμβα εξαπέλυσε και πάλι το Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο επί της ουσίας ζητά να... κατεδαφιστεί το Θέατρο Μπάντμιντον στο Γουδή το οποίο εδώ και χρόνια έχει μισθωθεί σε ιδιωτική εταιρεία για μια 20ετία.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι οι κτιριακές εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν προσωρινά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες παράνομα έγιναν μόνιμες και ενοικιάστηκαν για πολιτιστικές χρήσεις και συνέδρια. Οι δικαστές έκαναν δεκτή αίτηση πολιτιστικού φορέα και κατοίκων της περιοχής και ακύρωσαν τόσο την οικοδομική άδεια του 2006 όσο και την αναθεώρησή του το 2007 με τις οποίες επιτρέπονταν η μονιμοποίηση των λυόμενων εγκαταστάσεων.

Ετσι, το κτίριο που έχει φιλοξενήσει δεκάδες παραστάσεις παγκοσμίου επιπέδου είναι στην ουσία αυθαίρετο και πρέπει να κατεδαφιστεί. Η απόφαση των δικαστών προκύπτει από το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις κτίστηκαν σε μητροπολιτικό πάρκο κι ως εκ τούτου δεν μπορούσαν να γίνουν μόνιμες.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στο ελληνικό κράτος καθώς η διαχειρίστρια εταιρεία θα διεκδικήσει μεγάλες αποζημιώσεις σε περίπτωση που αναγκαστεί να φύγει από το κτίριο και αυτό να κατεδαφιστεί.
Υπενθυμίζεται ότι το θέατρο ενοικιάστηκε για 20 χρόνια στην εταιρεία ABCD (Athens Badminton Cultural Development) με option για 5 χρόνια και με αρχνικό ενοίκιο 610 χιλ. ευρώ το οποίο ανέβαινε κάθε χρόνο.

Η εταιρεία με βασικό μέτοχο τον επιχειρηματία Μ. Αδάμ, επένδυσε 15 εκατ. ευρώ για τη μετατροπή του ολυμπιακού ακινήτου σε θέατρο σύγχρονων προδιαγραφών. www.ered.gr