Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Προσπάθεια προσέλκυσης ξένων για εξοχική κατοικία.



Φαίνεται ότι η εξοχική κατοικία στην Ελλάδα έχει... μέλλον και οι ξένοι σύντομα θα ενδιαφερθούν για αγορές. To γεγονός αυτό κινητοποιεί και τα μεσιτικά γραφεία που επιχειρούν να βρουν "φιλέτα" σε διάφορες περιοχές της χώρας και να προσελκύσουν αγοραστές από το εξωτερικό.Ετσι, πρόσφατα ξεκίνησε η δραστηριοποίηση του Quintessentially Estates, μέλος του Quint-essentially Group που είναι διεθνές πρακτορείο αναζήτησης με πρόσβαση σε ιδιοκτησίες σε όλο τον κόσμο. Με ένα δίκτυο μελών, προμηθευτών και συνεργατών από όλο τον κόσμο, κατέχει προνομιακή θέση στην αγορά, έχοντας στη διάθεσή του μεγάλη αγοραστική δύναμη και γνώση της αγοράς των ακινήτων.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Quintessentially Estates, προνομιούχοι Ευρωπαίοι αγοραστές, κυρίως από τη Γερμανία τη Νορβηγία την Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο αποκτούν το προβάδισμα στην αγορά ανεύρεσης
δεύτερης κατοικίας. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να τονισθεί ότι η εξοχική κατοικία έχει μπει στο στόχαστρο των ξένων και ιδιαίτερα των Ρώσων. Γι' αυτό το λόγο έχει ιδιαίτερη σημασία η 16η Διεθνής Εκθεση με τίτλο "Second Home", η οποία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Μόσχα. Η έκθεση αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους Ρώσους επενδυτές σε real estate να γνωρίσουν διεθνείς εταιρίες και να διερευνήσουν τις προοπτικές συνεργασιών στην Ευρώπη.

Μοναδική ελληνική κατασκευαστική εταιρία που συμμετείχε στην έκθεση ήταν η κατασκευαστική κατοικιών "batistatos.gr", η οποία προχώρησε σε επαφές με το ρωσικό επενδυτικό κοινό.
Πηγή: Ναυτεμπορική