Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Στις αρχές του 2012 το Ρυθμιστικό της Θεσσαλονίκης.



Στις αρχές του 2012 τοποθετεί χρονικά τη θεσμοθέτηση του νέου Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Νίκος Σηφουνάκης σύμφωνα με τα όσα δήλωσε κατά τη συνάντηση του με τη νέα διοίκηση του ΟΡΘΕ και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.
Ο κ. Σηφουνάκης ανακοίνωσε την περαιτέρω ενίσχυση του ρόλου του Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης διότι όπως τόνισε αποτελεί ένα εργαλείο υψηλής σημασίας για το συντονισμό όλων των δράσεων των επιμέρους φορέων που επηρεάζουν τη ζωή με όλες της τις εκφάνσεις στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή της.
Ακόμη, ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ αναφέρθηκε στους πέντε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς ύψους €1,48 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης και χρηματοδοτούνται από πόρους του Πράσινου Ταμείου. Έχουν προκηρυχθεί ήδη η ανάπλαση του άξονα «Αχειροποιήτου - Αγ. Σοφίας» έως την παραλία και η ανάπλαση της Βαλκανικής πλατείας στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών ενώ αναμένεται άμεσα και η προκήρυξη για την ανάπλαση του 7πυργίου.
Ο κ. Σηφουνάκης έδωσε έμφαση στην προώθηση και ολοκλήρωση των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων τονίζοντας: «Η Δυτική Θεσσαλονίκη έχει επιτέλους ένα νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο στην περιοχή του Εχεδώρου του Δήμου Δέλτα καθώς επίσης και την έγκριση της προσαρμογής του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Αγίου Αθανασίου του Δήμου Χαλκηδόνας στις ανάγκες αλλαγών που προέκυψαν με τα δεδομένα της εφαρμογής του. Η ευρύτερη αυτή περιοχή του Πολεοδομικού Συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει θέματα που σχετικά με την επικινδυνότητα. Το ΥΠΕΚΑ προκηρύσσει άμεσα τις μελέτες επικινδυνότητας για όλη την Ελλάδα, που θα περιλαμβάνουν και την βιομηχανική επικινδυνότητα». Πηγή www.ered.gr