Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Στο εξωτερικό αγοράζουν ακίνητα οι Έλληνες.



Ακίνητα μετά μανίας σε όλη την Ευρώπη, φαίνεται να αγοράζουν Έλληνες επενδυτές που έχουν ρευστότητα, ποντάροντας στην ανάκαμψη της διεθνούς αγοράς ακινήτων αλλά και αναζητώντας την "ασφάλεια και σταθερότητα" των ξένων αγορών.
Οι επενδύσεις γίνονται κυρίως σε χώρες όπως η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία και η Ελβετία ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι που επιλέγουν να αγοράσουν εξοχικές κατοικίες στην Βουλγαρία, στην Τουρκία ακόμα και στο Μαυροβούνιο.
Ειδικά στο Λονδίνο, οι Έλληνες θεωρούνται σήμερα από τους καλύτερους πελάτες των μεσιτικών γραφείων, ενώ ο αριθμός των Ελλήνων που αναζητεί σπίτι στην βρετανική πρωτεύουσα έχει τριπλασιαστεί.
Και αν νομίζετε ότι οι 'Ελληνες μόνο αναζητούν σπίτι στο εξωτερικό κάνετε λάθος. Την ίδια λογική ακολουθούν και οι Ιταλοί. Μόνο οι αγοραστές από την Ιταλία και την Ελλάδα, ξόδεψαν μέχρι τώρα, από την αρχή του τρέχοντος έτους 423 εκατ. ευρώ περίπου, σύμφωνα με τους Financial Times, επενδύοντας σε γη στο Λονδίνο. Αυτό σημαίνει αύξηση 120% έναντι του 2010. Σύμφωνα με την εφημερίδα, σήμερα περίπου το 10% των ξένων ιδιοκτητών στο Λονδίνο είναι από τα δύο "χτυπημένα" από την οικονομική κρίση έθνη.Πηγή www.buildnet.gr