Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Στον αέρα 65.000 αυθαιρετούχοι.



Στον αέρα βρίσκονται περίπου 65.000 ιδιοκτήτες αυθαιρέτων που έκαναν αίτηση τακτοποίησης καταθέτοντας ιδιωτικά έγγραφα κι όχι δημόσια ή αεροφωτογραφίες.

Η πρόσφατη απόφαση - βόμβα του ΣτΕ έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα και στο ΥΠΕΚΑ καθώς είναι υποχρεωμένο να ακολουθήσει τις εντολές του δικαστηρίου από εδώ και στο εξής, αλλά δεν ξέρει τι θα κάνει για τους προηγούμενους αυθαιρετούχους.

Οπως δήλωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, θα σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ και στο εξής δε θα γίνονται δεκτές αιτήσεις χωρίς δημόσια έγγραφα. Κατά τη γνώμη του οι ιδιοκτήτες που δεν το έχουν κάνει αυτό δεν πρέπει να το κάνουν τώρα, αλλά η απόφαση ανήκει στο ΣτΕ. Ομως, το πρόβλημα είναι ότι έχουν εντοπιστεί σοβαρές παρατυπίες, στα όρια της παρανομίας κάτι που μπορεί να δημιουργήσει σοβαρή εμπλοκή στη διαδικασία.

Επίσης, η ειδική γραμματέας, Μ. Καραβασίλη ανακοίνωσε νέα έφοδο για πολυτελή αυθαίρετα στη Μύκονο καθώς κι ότι ελέγχεται από τον εισαγγελέα ο προϊστάμενος της πολεοδομίας. Επίσης, έριξε ευθέως βολές κατά της τοπικής αυτοδιοίκησης και ειδικά των δήμων στους οποίους βρίσκονται αυθαίρετα, λέγοντας ότι εμποδίζουν έρευνες και βάζουν τρικλοποδιές. Πηγή www.ered.gr