Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Αυθαίρετα: Διέφθειραν τη διαφθορά.



Ο νόμος είναι σαφής. Ό,τι έχει κατασκευαστεί μέχρι το τέλος Ιουλίου του ΄11 μπορεί να μπει στη διαδικασία τακτοποίησης με "ιδιωτικά έγγραφα βέβαιης χρονολογίας". Ωστόσο, αυτός ο τρόπος αφήνει ορθάνοιχτα παράθυρα στον ακάλυπτο, καλύπτοντας τους "προνοητικούς" με το απύθμενο θράσος.Εμφανίζουν στα τοπογραφικά, στις φωτογραφίες αυθαίρετο που δεν υπάρχει ή που έχει ολοκληρωθεί ο σκελετός, ενώ είναι μόνο στη φαντασία του ιδιοκτήτη, ώστε σταδιακά, χωρίς άγχος και περιπέτειες, να μπορέσει να αυθαιρετήσει, αφού πρώτα έχει ήδη τακτοποιήσει την αυθαιρεσία του.

Κατόρθωσαν να διαφθείρουν ακόμη και τη διαφθορά. Με Photoshop. Οπως θα έλεγε και ο Γαβριηλίδης ως Καλιβάν "Σιχαμεροί όταν σοβαρεύεσθε, σιχαμεροί όταν μασκαρεύεσθε. Μπράβο σας! Ως εν τω Κράτει παρεδώσατε την πολιτικήν ως επάγγελμα εις μίαν τάξιν κατά το μάλλον και ήττον Κατεργαρέων, ήτις σας εξαντλεί, σας φορολογεί, σας ατιμάζει, και σας ληστεύει, ούτω και εις τας μασκαράτας σας έκαστος λέγει ας γίνη ο άλλος μασκαράς, δεν συνέρχεσθε επομένως εις σύνδεσμον διά να παραγάγητε τίποτε καλόν και κολυμβάτε όλοι εντός του έλους της αηδίας, θα σηκωθήτε καμμίαν αποκρηάτικη Κυριακήν και μη βλέποντες κανένα μετημφιεσμένον θα πήτε μια φωνή ότι τα χάσατε και ότι δεν ήλθαν ακόμη αι απόκρεω. Θα εκλάβητε την άνοιξιν διά χειμώνα, το θέρος δια φθινόπωρον, την πρωίαν διά νύκτα, τον ουρανόν διά στέγην σας και ξέοντες ως βλάκες την κεφαλήν θα λέγη έκαστος εξ υμών, μα παράξενο, σάνα μού φαίνεται πώς χάλασε ο κόσμος!"

Ενας κόσμος, αυθαίρετος, μια διαρκής, παρατεταμένη προσωπιδοφορία, που θέλει να πολεμήσει τη γραφειοκρατία, με το ίδιο της το όπλο, την ασάφεια, την ελαστικότητα.

Οι οψίνοες διοικούντες λένε τώρα ότι θα επαναφέρουν το "ρολόι" στο καθεστώς των προϋποθέσεων προ της 28ης Ιουλίου 2011 και ότι δεν θα γίνονται δεκτά ιδιωτικά έγγραφα ή βεβαιώσεις για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων. Καθώς γίνονταν. Ηταν έξω από κάθε λογική, περιφερόμενη από μεταμφιεσμού είις μεταμφιεσμόν. Πηγή www.buildnet.gr