Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

14% των στεγαστικών δανείων δεν πληρώνονται.



Αυξάνονται τα δάνεια που δεν αποπληρώνονται, με τα στεγαστικά δάνεια στο "κόκκινο" να ανέρχονται για τον Σεπτέμβριο του 2011 (σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος) στο 14% από 10,3 αντίστοιχα τον Δεκέμβριο του 2010.

Παράλληλα, αυξάνονται και τα καταναλωτικά δάνεια που δεν εξυπηρετούνται, με το ποσοστό να φτάνει στο 26,4% για τον Σεπτέμβριο του 2011, από 20% αντίστοιχα τον Δεκέμβριο του 2010.

Οσον αφορά τα επιχειρηματικά δάνεια, το ποσοστό δανείων που βρίσκονται σε καθυστέρηση ανήλθε στο 13% τον Σεπτέμβριο του 2011, από 8,8% τον Δεκέμβριο του 2010, .

Ο διοικητής της Τραπέζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος υπογράμμισε το πρόβλημα των αυξημένων καθυστερήσεων στα στεγαστικά δάνεια, στην τελευταία του έκθεση για την οικονομία , τονίζοντας ότι "Ανησυχητική είναι η αύξηση που παρατηρήθηκε στην κατηγορία των στεγαστικών δανείων.

Σημειώνεται, ότι η ΤτΕ δεν έχει δώσει ακόμη στοιχεία για το ποσοστό των καθυστερούμενων στεγαστικών δανείων στο τέλος του 2011, αλλά εκτιμάται ότι το ποσοστό τους θα έχει αυξηθεί πολύ περισσότερο, καθώς η ανεργία, η φορολογία των ακινήτων και η πίεση στα εισοδήματα, κάνει πολλούς να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις πληρωμές τους. www.buildnet.gr