Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

"Παγωμένες" οι συναλλαγές των οικοπέδων.



"Παγωμένες" είναι και οι συναλλαγές οικοπέδων, καθώς κανείς πλέον δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει γη και να κτίσει κάποιο ακίνητο. Οπως επισημαίνουν μεσίτες και κατασκευαστές, εκατοντάδες οικόπεδα στην Αττική, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις, επίσης, αν και έχουν αποκτηθεί από κατασκευαστές, μένουν αναξιοποίητα λόγω οικονομικής δυσχέρειας.Υπάρχουν και περιπτώσεις όπου έχουν "σπάσει" εργολαβικά συμβόλαια για αντιπαροχή, καθώς οι κατασκευαστές αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους οικοπεδούχους.

Τέλος, υπάρχουν οι περιπτώσεις σφοδρής αντιπαράθεσης των ιδιοκτητών γης με τους εργολάβους, διότι δεν ολοκληρώνονται πολυκατοικίες και μένουν γιαπιά.

Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στην κτηματαγορά, με πολλούς κατασκευαστές να βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού, αλλά να μη μειώνουν τις τιμές, όπως θα έπρεπε με βάση τα θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, αντί της πτώσης των τιμών, παρατηρείται το φαινόμενο της παροχής δωρεάν θέσεων στάθμευσης ή άλλων παροχών, ενώ υπάρχει αισθητή μείωση στις τιμές ημιυπαίθριων.

Πηγή www.buildnet.gr