Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Ακίνητα που θα ενοικιάζονται χωρίς... ενοίκιο!


Ακόμη και με μηδενικό ή με συμβολικό τίμημα, θα μπορούν να ενοικιάζονται ακίνητα που ανήκουν στα ασφαλιστικά ταμεία και άλλα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου για τα οποία λήγουν το επόμενο διάστημα οι συμβάσεις.

Σύμφωνα με διάταξη που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή, «γίνεται δυνατή η κατάρτιση σύμβασης παραχώρησης της χρήσης ή εκμετάλλευσης των παραπάνω ακινήτων έναντι μηδενικού ή συμβολικού ανταλλάγματος διάρκειας μέχρι ενός κατ΄ ανώτατο όριο έτους». Κι αυτό, όπως αναφέρεται γίνεται «προκειμένου να μη μένουν ανεκμετάλλευτα μετά την καθ' οιονδήποτε τρόπο λύση της σύμβασης και μέχρι την ολοκλήρωση νέας διαγνωστικής διαδικασίας για έρευση μισθωτή».

Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι αν ένα κτίριο γραφείων κάποιου ταμείου ξενοικιαστεί, μέχρι να γίνει διαγωνισμός θα μπορεί κάποιος να το μισθώνει ένα χρόνο με μηδενικό ή συμβολικό ενοίκιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρύθμιση αυτή χαρακτηρίζεται φωτογραφική καθώς ταιριάζει απόλυτα με την υπόθεση του Μακεδονία Παλλάς από το οποίο πριν τις γιορτές αποχώρησε ο ομίλος Δασκαλαντωνάκη διότι δεν μπορούσε να πληρώνει ετήσιο μίσθωμα 3,6 εκατ. ευρώ. Λίγες ημέρες μετά, όμως, έκλεισε συμφωνία με το ΙΚΑ ώστε να συνεχίσει να είναι ο μισθωτής του ακινήτου μέχρις ότου γίνει ο διαγωνισμός.

Το συμβολικό μίσθωμα που θα καταβάλει ο όμιλος ορίστηκε στις 5.000 ευρώ μηνιαίως, (μειώθηκε για τους επόμενους 12 μήνες στις 60.000 από 3,6 εκ. ευρώ ετησίως που θα πλήρωνε κανονικά) παρέδωσε στο ΙΚΑ εγγυητική επιστολή ύψους 100.000 ευρώ!!!!!!, ενώ θα καταβάλει στο Ίδρυμα και τα τυχόν καθαρά κέρδη προ τόκων και αποσβέσεων από την εκμετάλλευση του ξενοδοχείου. Πηγή www.ered.gr